ریست فکتوری موبایل یا تظیمات کارخانه چیست؟
آیا میدانید که با ریست فکتوری یا تنظیمات کارخانه همه اطلاعات حذف نمی شوند؟
-
۱۳۹۷/۱۰/۰۲
-
تکنولوژی
-
۳۲۴۸۱
آشتایی با واژه ریست فکتوری
با تکنولوژی و مدرن شدن زندگی ها و عرضه شدن نسل های جدیدی از تلفن همراه، کمتر کسی پیدا می شود که این روزها از نسل های قدیمی این گوشی ها استفاده کند و همه به نوعی بالاجبار جذب امکانات و خدمات این گوشی های هوشمند شده اند.
تعداد زیادی از افراد پس از زمانی که از گوشی های اسمارت یا هوشمند استفاده می کنند، به هر سببی اقدام به فروش آن ها می کنند و هرکسی در هنگام فروش یا دادن دستگاه تلفن همراه به شخصی دیگر برای اینکه خیالش را آسوده کند اولین کاری که انجام میدهد، حذف تمامی داده ها و اطلاعات گوشی همراه خود است و برای این کار از گزینه آشنایی چون ریست فکتوری (بازگشت به تنظیمات کارخانه) استفاده می کنند و تصور می کنند با انجام این کار کلیه اطلاعات گوشی حذف می شود و دیگر قابل بازیابی نیست. اما این تصور قطعا اشتباه است.
خیلی از تحقیقات صورت گرفته گویای این است که، اطلاعات گوشی ها حتی پس از آن که کاربران آن ها را به تنظیمات کارخانه (ریست فکتوری) برمی گردانند، مجددا اطلاعات قابل دستیابی و بازگشت است و کسانی که تلفتن همراه شما را خریداری می کنند می توانند با استفاده از نرم افزار های خاصی، اطلاعات شما را بازگردانند و به آن ها به راحتی دسترسی پیدا کنند. دلیل این است که حتی مدتی بعد از این کار اطلاعات قبلا ذخیره شده توسط اطلاعات جدید overwritten یا بازنوشته نمیشوند. درست شبیه دیسکهای سخت کامپیوتر یا هاردهای با قابلیت حمل و نقل. در اینجا نیز اطلاعات پس از حذف و تا زمان ذخیره شدن فایل بعدی باقی میمانند و متاسفانه باید گفت برخی ابزارهای بازیابی فایل وجود دارند که میتوانند این نوع فایلهای مخفی شده روی دیسک سخت را راحت بازیابی کنند.
درواقع یکی از خطراتی که اکثر اوقات کاربران را تهدید می کند، بازیابی اطلاعاتی است که به خیال آن ها پاک شده است و یکی از بزرگ ترین مشکلات به خطر افتادن حریم شخصی افراد می باشد و برای جلوگیری از چنین شرایط بدی راه حلی وجود دارد.
رمزگذاری تلفن همراه و سپس بازگشت به تنظیمات کارخانه
رمزگذاری، ایمن ترین راه برای جلوگیری از بازیابی اطلاعاتی است که خیال می کنید حذف شده اند. با این روش شما اطلاعات خود را قفل می کنید و فقط با وارد کردن عباراتی که شما آن ها را انتخاب کرده اید، اطلاعات قابل مجددا قابل دسترسی هستند و دیگر تلفن همراه شما بدون وارد کردن گذرواژه قابل دسترسی نخواهد بود.
چگونه بر روی تلفن همراه خود رمز گذاری کنیم؟
موبایل هایی که سیستم عامل آن ها مجهز به اندروید 6 به بالا هستند، نیازی به این تنظیمات ندارند و توسط شرکت بزرگ گوگل به طور اجبار رمز گذاری می شوند و بیشترین ضریب امنیتی را دارند و دسترسی به آن ها کار هرکسی و آن هم به آسانی نیست. اما اگر سیستم عامل شما مجهز به اندروید 5 به پایین است، می توانید با استفاده از شیوه زیر، از امکان رمزگذاری روی اطلاعات در گوشی خود استفاده کنید.
نکته مهم در اینجا این است که فقط برخی از تلفن های همراه از چنین قابلیتی بهرهمند هستند و این ترفندها و روش ها فقط مختص گوشی های اندروید است و دلیل آن این است که حتی پس از این کار اطلاعات قبلا ذخیره شده توسط اطلاعات جدید overwritten یا بازنوشته نمیشوند. درست عین دیسکهای سخت کامپیوتر یا هارد دیسک های قابل حمل و نقل و در اینجا نیز اطلاعات پس از حذف و تا زمان ذخیره شدن فایل بعدی باقی میمانند و متاسفانه برخی ابزارهای بازیابی فایل وجود دارند که میتوانند این نوع فایلهای مخفی شده روی دیسک سخت را بازیابی کنند.
اما شما برای این کار کافیست وارد بخش Settings تلفن همراه خود شوید، سپس وارد Security شوید و با ورود به قسمت Encrypt phone یا Encrypt Device رمز عبور یا گذرواژه را به دلخواه خودتان انتخاب کنید.
Settings > Security > Encrypt phone
توصیه اکید میکنیم که اگر قصد فروش گوشی خود را دارید ابتدا گوشی را از این طریق رمزگذاری کرده و بعد عملیات "factory reset” ( بازگشت به تنظیمات کارخانه ) را انجام دهید. با این کار اطلاعات گوشی به سختی و ندرتا قابل بازیابی خواهد بود.
اکنون که رمزگذاری گوشی و "factory reset” را انجام دادهاید میتوان مطمئن بود که اطلاعات شما از روی گوشی پاک شده است اما اگر مایل باشید از این هم فراتر بروید میتوانید بعد از انجام مراحل فوق با ذخیره کردن اطلاعات بی فایده روی گوشی از نابودن شدن اطلاعات ذخیره شده روی گوشیتان اطمینان بیشتری پیدا کنید.
برای اینکار بعد از "factory reset” گوشی را دوباره آماده کنید و بدون اینکه وارد اکانت گوگل خود شوید و پس از راهاندازی گوشی دکمه ذخیره ویدیو را با کیفیت و رزولوشن بالا فشار دهید و تا آنجایی که فضای گوشی پر نشده به فیلمبرداری ادامه دهید. حالا دوباره "factory reset” کنید.
با تکرار این کار می توانید به طور کامل از پاک شدن اطلاعاتتان مطمئن شوید.
مطالب مرتبط کلیک کنید
5 راه کار عملی برای کاهش خطر امواج موبایل و سرطان زایی آن
توسعه اپلیکیشن های ایرانی بعد از تحریم گوگل و اپل
باثبت اطلاعات شغلی خود در سامانه جاب اینفو ( job info ) در معرض دید میلیونها نفر قرار بگیرید
خیلی ها دنبال شما می گردند!